Λογότυπο

Η Ιστορία, πίσω από τον σχεδιασμό

Αναφορά στον συμβολισμό του προσκοπικού κονταριού που στήριξε τις “περιπέτειες” στη φύση των 110 χρόνων των Προσκόπων. Ενός κονταριού που γιγαντώθηκε μέσα από το προσκοπικό πρόγραμμα, τα 110 χρόνια προσφοράς στην κοινωνία και τα εκατοντάδες χιλιάδες χαμόγελα των παιδιών που μεγάλωσαν και ωρίμασαν σε προσκοπικά χέρια! Αυτό το κοντάρι είναι ζωντανό, έγινε πανύψηλο δέντρο, δάσος, για να δώσει τα δύο πρώτα ψηφία του γενέθλιου αριθμού μας.

Ο αριθμός «0», ένα αφαιρετικό περίγραμμα φύλλου, σύμβολο των αναρίθμητων δράσεών μας στη φύση, φιλοξενεί στην κάτω δεξιά γωνία του, μονόχρωμο το προσκοπικό τριφύλλι.


Ο Σχεδιασμός

Ο σχεδιασμός του λογοτύπου βασίζεται στους άξονες: Απλότητα, Καθαρότητα, Ελευθερία & Πολυμορφικότητα

ΑΠΛΟΤΗΤΑ & ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ
Οι καθαρές, ίσιες γραμμές του, σε συνδυασμό με τη μονοχρωμία του ελληνικού μπλε, κάνουν το σήμα εύκολα κατανοητό (νούμερο 110) και αναγνωρίσιμο με μια ματιά, ακόμα και αν αυτή η ματιά έρχεται να το αντικρύσει από πολύ μακριά. Αυτή η λευκή-μπλε καθαρότητα στολίζει την Προσκοπική Στολή, με εντυπωσιακό, φωτεινό τρόπο, χωρίς να φλυαρεί ή να χάνεται ανάμεσα στα άλλα διακριτικά της Στολής.

ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΟΤΗΤΑ
Η γραμμική λογική του, του επιτρέπει να λειτουργεί πολύ εύκολα και εντυπωσιακά ως αρνητικό πάνω σε οποιοδήποτε χρώμα, πράγμα που μπορεί να δώσει ζωντάνια και ενδιαφέρον στις εφαρμογές του. Στην αρνητική του μορφή υπάρχει η ελευθερία της αλλαγής του χρώματος, ώστε να δένει πιο όμορφα και πρωτότυπα με το φόντο.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΟΤΗΤΑ
Το αφαιρετικό φύλλο που ορίζει τον αριθμό «0» μπορεί να λειτουργεί «ελεύθερο», φιλοξενώντας στο εσωτερικό του φωτογραφίες, εικόνες, σκέψεις, σύμβολα. Έτσι πολλαπλασιάζει τις δυνατότητες χρήσης του, το κάνουμε ζωντανό, καθιστώντας το ίδιο το λογότυπο μια πολυμορφική ιδέα.

.

Λογότυπα Εορτασμού 110 Χρόνων

Οδηγός επετειακού λογοτύπου 110χρονια

Σχεδιασμός Λογοτύπου :