Γίνε και εσύ 110!

Το παιχνίδι του εορτασμού των 110 χρόνων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων για τα μέλη του.

Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά έχουν δώσει την Προσκοπική τους Υπόσχεση από τον Νοέμβριο του 1910, όταν ο Αθανάσιος Λευκαδίτης ίδρυσε την πρώτη Ομάδα Προσκόπων με τους μαθητές του Λυκείου Μακρή. Σήμερα το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων αριθμεί περίπου 20.000 ενεργά μέλη που παίζουν, μαθαίνουν και προσφέρουν, σε κάθε πόλη, σε κάθε περιοχή, σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας.

Φέτος, με αφορμή την συμπλήρωση των 110 χρόνων από την Ίδρυση του Ελληνικού Προσκοπισμού, η Γενική Εφορεία σε συνεργασία με τους 4 Κλάδους, δημιούργησε ένα παιχνίδι για Αγέλες, Ενωμοτίες, Ανιχνευτές και Mέλη Προσκοπικών Δικτύων. Σκοπός του παιχνιδιού είναι όλα τα τμήματα να συμμετάσχουν ενεργά στον Εορτασμό και μέσα από ένα ταξίδι στο χρόνο και την Ιστορία να γίνουν…110 χρονών!

Μέσα από μια σειρά πρωτότυπων αποστολών, βασισμένων στη μεθοδολογία του κάθε Κλάδου, το τμήμα θα αναβιώσει όλες τις σημαντικές στιγμές του Ελληνικού Προσκοπισμού και παράλληλα θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον Προσκοπισμό στην γειτονιά του και το ευρύτερο Κοινωνικό Σύνολο της πόλης του.

Καλή επιτυχία και καλό ταξίδι σε όλους!


Αγέλη Λυκοπούλων : 110 μένοντας σπίτι!
Οδηγίες για Αγέλη Λυκοπούλων  
Ενωμοτίες : 110 μένοντας σπίτι!
Οδηγίες για Ενωμοτίες  
Κοινότητα Ανιχνευτών : 110 μένοντας σπίτι! 
Οδηγίες για Κοινότητα Ανιχνευτών 
Προσκοπικό Δίκτυο : 110 μένοντας σπίτι!
Οδηγίες για Προσκοπικό Δίκτυο 
Αφίσα παιχνιδιού

Στη διαμόρφωση των εντύπων και των ηλεκτρονικών εκδόσεων του παιχνιδιού συνέβαλαν τα Ενήλικα Στελέχη του Σ.Ε.Π. Θανάσης Γιαννούδης, Ιωάννα Επισκοποπούλου, Νάσος Λογαρνός και Γεωργία Τσώνη ενώ τα ιστορικά στοιχεία επιμελήθηκε ο Χρήστος Σταθόπουλος.